16 september 2020

Groots genot met een style-statement

Groots genot met een style-statement

Met een blikvanger in huis geef je een persoonlijke draai aan je interieur. Een behang met opvallende print bijvoorbeeld, of een joekel van een op maat gemaakte wandkast. Maar ook een vloerkleed met felle kleuren of een Portugese tegelvloer vormen een style-statement. Zo trek je de aandacht direct naar één punt en blaas je saaie hoekjes nieuw leven in.

Het is al langer bekend dat een eyecatcher in je interieur heel tof en stijlvol is. In 2021 wordt het zelfs een trend om een statement piece als uitgangspunt te nemen. Hoe ver durf jij te gaan? Alle accessoires in één knallende kleur, een levensgroot beeld in je woonkamer, een mega olifant op de muur of toch die knoeperd van een bananenplant in een pot op de grond?

Enkele jaren geleden verbleef ik in een knusse, artistieke Bed & Breakfast in het Spaanse Valencia. Gelijk bij binnenkomst trok een torenhoge stapel leesboeken (van grond tot plafond) - die ogenschijnlijk tegen de muur stond - mijn aandacht. Bij nader inzien bleek de boekentoren opgebouwd uit stalen ‘zwevende’ plankjes die elk een stuk of vijf boeken droegen. Het leek alsof de immense stapel zo om kon vallen, maar hij stond juist zo stevig als een huis. Ik vond het een grappige en verrassende eyecatcher.

Net als de eigenaren van de B&B deden, kun je jouw interieurstijl benadrukken door een zogenaamd stijlstatement te maken. Dus hou je van zachte, aaibare stoffen, dan zit je op een sofa van velours in een uitgesproken kleur wel goed. Wanneer je de rest van je interieur rustig houdt, spat zo’n bankstel er qua kleur, materiaal en eventueel vorm nog meer uit! 

Voor mij is behang dé ultieme manier om, vrij eenvoudig, een flinke stempel op mijn stijl te drukken. Daarom ben ik ondertussen de behangstalen ingedoken, want mijn huidige statement, een print van gestapelde houtblokken op de wand bij m’n haard, is hoognodig aan vervanging toe. Ik weet nog niet wat het gaat worden want er is zoveel moois. Van een botanisch dessin tot een oud Hollands meesterwerk of misschien wel een Schotse hooglander in zwart/wit. Ik kijk al uit naar het verbluffende resultaat als ik m’n keuze gemaakt heb! En misschien kies ik wel voor een trendy behang cirkel…!

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
zondag

Gesloten
09:00
09:00
09:00
09:00
gesloten


18:00
21:00
18:00
17:00

Jouw Decokay